joi, 28 iunie 2007

2007 Iunie 28 - Ea si El

Am coborat la metrou, bucurandu-ma de aerul conditionat de tunelurile trenurilor subterane. Stiam ca metroul trebuie sa vina repede la ora aceasta (fiind dimineata), asa ca nu m-am asezat (de obicei nu ma asez). Totusi nu am putut sa nu observ cuplul care statea jos pe scaunele din statie: erau doi tineri, cam pe la 20 de ani, incaltati cu papuci de plastic, el in pantaloni scurti, ce pareau taiati dintr-un trening mai lung si cu un tricou negru, iar ea in niste colanti scurti si cu o bluza-maieu ce se lega dupa gat. Ea statea la el in brate, si pareau foarte dragastosi. El ii soptea ceva la ureche (posibil sa se fi certat inainte, iar el incerca sa o impace acum), iar ea il asculta si se lasa tot mai stransa in bratele lui. La un moment dat, tipul isi scoase picioarele din papuci.

Metroul intra brusc in statie, iar cei doi se ridicara de pe scaun. Am observat ca el ducea o punga. Intrara in metrou, se asezara pe doua scaune de data aceasta, ea scoase din punga un mar, iar el un ziar. Era ziarul zilnic al multimilor ce nu au idee asupra a ceea ce inseamna informatie. Oricum, el s-a apucat sa citeasca, iar ea musca vesela din marul mare si verde cat jumatate din fata ei. La un moment dat el i-a aratat un articol, ea a aruncat o privire fugara dupa care a inceput sa dea din cap cum ca a inteles. El a trecut la pagina a doua, iar ea a inceput sa-i vanture marul prin fata. El a deschis gura mare, iar ea i-a indesat marul intre dinti. Evident ca nu a putut musca bine din prima, asa ca fata i-a indesat si mai tare marul pe care in cele din urma dintii baiatului l-au perforat. Au inceput sa rada amandoi si sa se aplece unul catre celalalt.

A fost momentul in care metroul a intrat in prima statie - unde trebuia eu sa cobor. M-am dat jos gandindu-ma la cei doi. Ma intrebam ce faceau cei doi? Incotro se duceau? Care era relatia dintre ei? Cele 3-4 minute in care i-am putut observa nu au fost suficiente ca sa-mi raspund la aceste intrebari. In fond, pentru unii, intrebarile astea nu au raspuns in intreaga viata. Totusi am incercat sa-mi imaginez situatia lor... Au terminat liceul, s-au luat, stau in cine stie ce camera dintr-un apartament al familiei vreunuia dintre ei, ea a reusit sa ajunga vanzatoare la un butic de haine din Big Berceni, el cara lazi 200 de metri mai incolo. El trece des pe la buticul ei, si sunt bucurosi ca nu trebuie sa stea departe unul de celalalt. Probabil ca peste cativa ani vor inmulti populatia camerei in care stau, ea se va ingrasa, iar el o va bate pentru ca asa l-au invatat colegii de serviciu. Toate astea nu conteaza insa acum, pentru ca dragostea lor este pura si naiva, se vedea in ochii lor ca nu isi doreau nimic mai mult decat sa se aiba unul pe celalalt, ea sa-l hraneasca cu un mar, iar el sa-i arate noutatile din ziar...